Dagens fråga:

Hur odlar man socker?

Idag har jag vart uppe tidigt o haft morgonen i stallet. Skönt att ha de gjort! Ska ju iväg o träna ikväll igen :D Sara (?) ska ju antagligen med oxå. Är nästan nervös för de :P borde jag väl inte vara va? :) Är taggad som tusan iaf :)

Måste leta efter mitt pass idag med. Hittade de inte igår, men jag vet att de ska finnas nån stans! Sista utvägen får la bli ett tillfälligt men de känns ju så jäkla onödigt!
För jag ska till FRANKRIKE nästa vecka :D!!!! Ska åka med mamma, moster o kusin :) Ska ju lätt köpa mej en raklett-maskin!!!! O antagligen lite äkta raklett ost :) Sen djävlar ska svullas :D

Nu ska jag snart ringa till mitt gamla jobb. De har ju fått en stororder från IVT o kommer öka sin produktion igen. Kan ju hoppas att jag kan få komma tebax. Skulle va så gutt att få in lite pengar igen :)

Nu ska jag nog käka frulle.. Eller slå på stort o gå på lunchen direkt :) Glömmer ju typ bort o käka, inge bra!!! Men men, de ordnar sej nog..

Ska nog oxå tvätta lite idag samt ut o springa i de fina vädret :)

Ha en bra dag!
Bye

Kommentarer
Postat av: sandra

Sockerrör odlas i tropiska och subtropiska områden över hela världen ungefär mellan tropikerna av cancer och Capricorn. Den växer bäst i varma, fuktiga klimat där det finns kraftig nederbörd följt av en torr säsong. De största producenterna av sockerrör och färdigt socker är Brasilien (20 %), Indien (16 %) och Europeiska Unionen (11 %). Ungefär 75 % av allt socker kommer från sockerrör, medan resterande del kommer från sockerbetor.

Sockerbetor, som produceras i tempererade eller kallare klimat, är växter från frön ger skörd en gång om året. Sockerbetor mår bäst av måttliga temperaturer och jämnt fördelad nederbörd. De betor som planteras på våren kan skördas på hösten. Socker finns i roten av sockerbetorna, men sockret från betor och sockerrör är identiska. Produktion av sockerbetor sker oftast i Europa, USA, Kina och Japan. Sockerbetor är raffinerade att ge vitsocker och väldigt lite råsocker produceras.

2009-05-25 @ 00:20:34
URL: http://tubbie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0